Geen categorie

Filter op prijs

Levelen IV

1,850.00

In de reeks ‘levelen’ is dit ook letterlijk een volgend level want dit keer opgebouwd uit drie lagen. Opnieuw schatplichtig aan de onvolprezen buisframestoel en dan meer in het bijzonder die uit één buis. Ode opnieuw aan Mart Stam wat mij betreft. Deze stoel leent zich bijzonder goed in een isometrisch grid, zie eerdere werken als Afstammelingen en Afstammelingen II. Het isometrische systeem, ook wel ‘japans perspectief’ genoemd is met name bekend door MC Escher die vele werken hierop baseerde.

Shades of grey

550.00

Uit de schaduw treden. Wanneer steekt een schaduw over naar de tastbare wereld? Kan dat? Je kan dat het oog in ieder geval laten geloven. Zij het slechts heel kort  want dan komt de ratio altijd om de hoek.

Het scheelt dat je dit ‘proces’ wel steeds opnieuw kan doorlopen, dat draagt zeker bij aan de houdbaarheid van het werk.

Verbeten

425.00

Wie ooit pacman heeft gespeeld zal allicht begrijpen dat van tijd tot tijd de tanden ergens ingezet moeten worden. Zeker als je de tekening Backman al bent tegengekomen in mijn digitale uitstalling. Het eerste en enige wat zich in de directe omgeving bevindt is de lijst…

Framing Rietveld V

150.00

De kleinste in een reeks van Framing Rietveld’s. De eerste uit 2017 is de aanleiding voor de reeks. Deze heb ik met vier anderen gemaakt voor boven het ‘bed’ van de ‘en breakfast’ in galerie De Kunstpraktijk in Veldhoven, als onderdeel van mijn expositie daar in de zomer van 2019. Geëxposeerd met z’n vijven als ‘Sleep’ een goede nachtrust verzekerd!
Zie Framing Rietveld, Framing Rietveld II, III en IV.

Gestrand (dubbele kaart met enveloppe)

2.50

In Engeland uitgegeven kaart van mijn schilderij Gestrand. Fraaie kaart in zware kwaliteit met mooie bijpassende enveloppe.

Portret 34

90.00

Het 34e portret van een stoel middels de leuning. De eerste negen in deze reeks dateren alweer van 2011 daarna was het ‘stil’ op dit gebied tot in 2017 er negen nieuwe verschenen. In 2018 gevold door nog eens twaalf en tot slot in 2019 nog eens drie. Zo worden door mij meestal gegroepeerd in een groter aantal genoemd of ook wel als kleinere accenten tussen andere potloodtekeningen. Zie Portret 42 en 43.

Gestrand II

Na de charme van het patroon van deze strandstoelen te hebben verbeeld in Gestrand met daarbij ook de slagschaduwen van de stoelen op het zand, besefte ik dat door de snijtechniek die ik ontdekte in het werk Rietveld kon gebruiken om op die manier het licht zelf de schaduwen te laten tekenen.

Presentatie (dubbele kaart met enveloppe)

2.50

Bijzondere kaart vanwege de opening in het ‘voorblad’. Met enveloppe. Nog beperkt op voorraad.

Mapje met 12 Ansichtkaarten

7.50

Een mapje met 12 ansichtkaarten die in de loop der jaren verschenen zijn.

Stoel in de hemel

500.00

Drie buisframe leuningen zijn samengesmeed tot een geheel: een drieëenheid. Door (deels) vertikaal met royaal verf te aquarelleren zijn druipers ontstaan die in ieder geval visueel de rol van de poten waarnemen. Kleur en druiptechniek maken een associatie met bloed echter ook onvermijdelijk. Symboliseert dit het leed wat in de naam van de drieëenheid aangericht is?