Grafiek

Filter op prijs

Moderne Devotie V

Oorspronkelijke prijs was: €350.00.Huidige prijs is: €250.00.

Drie linosnedes in een drieluik in de vorm van een laptop. Waar in de Middeleeuwen de (welgestelde) reiziger een altaartje op zak had om zijn gebeden op de afgesproken tijden (devoot) op de richten heeft de hedendaagse forens zijn laptop. Deze klapt hij meestal direct na plaats genomen te hebben in het openbaar vervoer of park uit om er geheel in te verdwijnen: moderne devotie.

Babel

395.00

Veel stoelen zijn van opzij bezien zonder enige dieptewerking, puur als silhouet, nog steeds direct herkenbaar. Die kwaliteit gecombineerd met de mogelijkheid om ze, zo niet in het echt dan toch op zijn minst mentaal, te stapelen op een wijze vergelijkbaar met mijn eerdere linosnede Stapeling, leverde dit beeld op. Vormen lopen in elkaar over restvormen spelen mee en vormen een levendig grafisch beeld.
Geen stoel komt tweemaal voor en zo is dit een waarlijke toren van Babel met allemaal unieke bouwstenen.

Stapeling II

285.00

Na Stapeling uit 2002 wilde ik kijken of er andere dynamiek zou ontstaan door aan de hele rigide keuze die ik daar maakte een drukgang toe te voegen. Ook switchte ik van een één standpunt (enkel zij-aanzicht) naar twee. Uiteraard vanwege de logica van twee drukgangen.

Stapeling

Uitgangspunt: een plaat lino van 40 x 40 en één malletje van een stoel, vooruit mijn meest gebruikte exemplaar namelijk die uit mijn ouderlijk huis. Stapel deze ruimte, dit vlak feitelijk van onderaf zo constructief correct mogelijk vol, zodat er zo min mogelijk restruimte resteert aan de bovenkant. De inschatting was dat dit een interessant grafisch patroon zou kunnen opleveren.

Machaon

Oorspronkelijke prijs was: €275.00.Huidige prijs is: €125.00.

Boek met grafiek van 7 kunstenaars die allen werk maakten met de dichtbundel ‘Tot de dood op zee’ van Peter Swanborn als vertrekpunt.
Naast mij namen de volgende kunstenaars deel en is daarvan dus grafiek in dit boek terug te vinden: Iris van Dongen, Henk Tichelaar, Linda Zwart, José op ten Berg, Francine Steegs en mijn vrouw Sofia Ramselaar.