Opdrachten

Filter op prijs

Denkend aan…

250.00

Een van de leden van het eerste uur van de kunstenaarsvereniging Hoorn e.o. (dat e.o. strekt zich zo ver als in ieder geval Tilburg blijkbaar) heeft bedacht om van die leden een werk te kiezen en de andere leden daarop te laten reageren met een werk. Op de koppeling had niemand verder invloed. Alles werd getoond op de tentoonstelling ‘Ontmoetingen’ in De Boterhal in Hoorn ter ere van het 50-jarige bestaan van de vereniging. De Boterhal is de vaste uitvalsbasis. Ik kreeg een werk van Paul Stap aangereikt. Gepolychromeerd gevonden hout. Paul is een gepassioneerd duiker (geweest).

‘Denkend aan…’ is mijn reactie op het werk van Paul Stap en was daarmee te zien op de genoemde tentoonstelling.

Leerstoelen II

Opdracht

(Niet te koop)

Een soort van gescheiden tweeluik. Een goed op elkaar ingespeeld duo in de kinderfysiotherapie en logopedie is de geadresseerde van deze leerstoelen. Deze II en de ander I, hun specialisme is te herkennen aan de geplaatste voorwerpen. Kennis en hulpmiddelen in de laatjes en via het koord verbonden tot een eenheid die prachtig in balans is.

Leerstoelen

Opdracht

(Niet te koop)

Een soort van gescheiden tweeluik. Een goed op elkaar ingespeeld duo in de kinderfysiotherapie en logopedie is de geadresseerde van deze leerstoelen. De ene I en de ander II, hun specialisme is te herkennen aan de geplaatste voorwerpen. Kennis en hulpmiddelen in de laatjes en via het koord verbonden tot een eenheid die prachtig in balans is.

Familieportret II

Opdracht

(Niet te koop)

Via een soort visuele smaakverkenning heb ik de klant bevraagd over zijn familieleden en hemzelf en zo uiteindelijk stoelen gekozen uit de geboortejaren van de vijf gezinsleden die qua uitstraling (het meeste) matchen met hun karakter. De tafel komt uit het interieur van dit Bredase gezin.

Theatrum Anatomicum

Opdracht

(Niet te koop)

Een leerstoel in ‘Evidence based surgery‘. Toen ik een opdracht uit die hoek kreeg moest ik meteen denken aan het Anatomisch theater. Dat is toch waar medische kennis gedeeld werd en in die zin een mooi beeld in dit verband. Ik heb van de banken stoelleuningen gemaakt. De omgekeerde zittingen tonen hun ingewanden.

Treinstoelen

Opdracht

(Niet te koop)

Een tweede kindje! Die komt uiteraard op de voorgrond. Er is er al een die ook wordt voortgetrokken door de ouderlijke trein. Want waar anders kom je op uit als een van beide een betrekking heeft bij de spoorwegen?

Nieuwe generatie

Opdracht

(Niet te koop)

En dan dient zich een nakomeling aan. Die wordt het stralende middelpunt in, wat vanaf nu het gezin heet. Met trekken van beide ouders dat spreekt.

Leerstoel

Opdracht

(Niet te koop)

Wat geef je cadeau als je wederhelft een leerstoel krijgt? Juist ja, een leerstoel. Aan mij de schone taak om die te maken. Een enorme hoeveelheid kennis dient onderdak te vinden. Is de zitting ook niet te zien als het dak van een stoel? Dan kan zich die kennis ophopen onder dat dak ofwel die hersenpan. Vanzelfsprekend moet die kennis in een dergelijke positie ook van tijd tot tijd gedeeld worden en ook daar is in voorzien.